Informatie

Bij de organisatie van een transport is er een aantal zaken belangrijk. Deze worden op deze website uitgebreid belicht.

 

Afspraken

Om er zeker van te zijn, dat beide partijen exact dezelfde voorstelling van zaken hebben, zijn er in binnen de transportsector een groot aantal afspraken gemaakt. Dit maakt het (internationale) maken van afspraken eenvoudig en eenduidig. Op deze website zal een aantal van deze afspraken worden besproken.

 

Rechten en plichten

Afspraken tussen verzender en ontvanger worden in de transportsector in de meeste gevallen vastgelegd in een contract waarin een ieders rechten en plichten op basis van de zogenaamde Incoterms worden opgesteld. Deze Incoterms zijn een belangrijk begrip binnen de transportsector en worden hier uitvoerig behandeld.

 

Afmetingen

Om er zeker van te zijn dat een transport van goederen op de juiste wijze wordt getransporteerd en ongeschonden op de plek van bestemming aan komt, wordt er gebruik gemaakt van standaarden voor de afmetingen van zowel containers, als van pallets.

 

Gassen in containers

Voornamelijk om ongedierte te voorkomen, kunnen containers worden gevuld met een toxisch gas. Hoe dit begassen in zijn werk gaat en waar rekening mee moet worden gehouden, wordt hier uitvoerig beschreven.

 

Douanezaken

Ieder land heeft bepaalde procudures bij het in- en exporteren van goederen. Hoe bepaalde douanezaken in elkaar steken en wat onze rol daarin is, wordt hier beschreven.

Welke zaken zijn essentiëel bij het transport?

Een aantal belangrijke kenmerken die bij een transport van belang is, wordt op deze website belicht. Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht.

Incoterms

Incoterms regels (International Commercial Terms) zijn een internationale standaard over de rechten en plichten van de koper en verkoper bij transport van goederen.

 

LEES VERDER

Containergrootte

In de transportwereld wordt er gebruikt gemaakt van een aantal verschillende soorten containers. Een uitgebreid overzicht vindt u op onze website.

 

LEES VERDER

Palletgrootte

Net zoals bij containers zijn er verschillende soorten pallets. Deze soorten verschillen qua afmetingen van elkaar. Een overzicht van de soorten vindt u op deze website.

 

LEES VERDER

Gassen in containers

Om overlast van ongedierte te voorkomen, kunnen containers gevuld worden met een toxisch gas. Welke procedures daarvoor van belang zijn vindt u hier.

 

LEES VERDER

Douanezaken

De taken en de bevoegdheden van een douanedienst verschillen vaak nogal per land. In de meeste gevallen is de douane belast met het innen van invoerrechten.

 

LEES VERDER